Klimatsamling syns på stan med jämna mellanrum och påminner om allt som är möjligt att göra i klimatfrågan. Dessutom har vi sidan ”Vad kan man göra?” för dig som vill påverka politiken och vardagen på andra sätt också.

IMGP6912 (3)

Fridays For Future: Varje fredag kl. 15 – 17 (15 – 18 på fredag 30/11). Framför Göteborgs stadshus på Gustav Adolfs torg.
Greta Thunberg fortsätter att strejka för klimatet. På fredagar sitter hon på Mynttorget, fram tills Sverige är i linje med Parisavtalet. I Göteborg träffas vi för att visa vårt stöd till Greta. 30 nov är sista fredagen före FN´s klimattoppmöte i Katowice,Polen 2-14 dec. Då vill vi med all kraft framföra att vi kräver snabb handling. Det är bråttom.
Kom gärna en stund, kort eller lång, även om du inte kan vara med hela tiden! Alla som stödjer Gretas klimatarbete är välkomna!
 

IMGP6912 (3)

Klimattåget: Sista onsdagen varje månad kl. 17 – 17.45 i Brunnsparken samlas vi kring en blandning av lokala, nationella och globala paroller. Vi har sedan mars 2016 upprepat denna aktion varje månad. Vi utgår från olika aktuella teman och hopppas förstås på stor uppslutning och många påhittiga och iögonfallande inslag från alla klimatengagerade i staden. Solar, frälsarkransar och en dinosaurie har synts till bland plakat och banderoller. Många har tagit kontakt för att prata klimat och en hel del skriver upp sig på vår maillista för att få veta mer om aktioner och möten.

Manifestationer under hösten 2018: 29/8, 26/9, 31/10, 28/11
Mer info här

Fullmaktige

Fullmäktige: Klimatsamling har många gånger stått vid ingången när ledamöterna i Göteborgs kommunfullmäktige har gått in till sina sammanträden. Under parollen Politiker måste våga prioritera klimatet! har vi delat ut flygblad och visat upp banderoller.
Just nu väljer många att visa sitt stöd för Greta Thunbergs klimatstrejk istället, men när någon viktig klimatfråga står på fullmäktiges dagordning kan vi vara på plats utanför fullmäktige igen! 

När en manifestation utanför fullmäktige är på gång kommer datum här.
Mer info här

Doktor Ågren är Klimatsamlings egen husläkare som dyker upp i väntade och oväntade sammanhang och delar ut sina recept mot klimatångest. Bland de mediciner som skrivs ut ingår alltid ett besök på sidan ”Vad kan man göra?”.

 

Dinosaurien Kjell, VD för Kjell Oil, är Klimatsamlings inofficiella maskot. Han deltar ibland i våra manifestationer för att påminna oss om sitt valspråk ”Fossil gör sig bäst under jord”. Kjell har både varit i dagspressen och har en egen Facebook-sida.