Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så stor erfarenhet eller om du är van körsångare men inte har så mycket tid att lägga på repetitioner! Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi ska sjunga finns på nätet ( här ). Man tränar själv utifrån sina behov mellan körtillfällena och för de som är vana körsångare kan man repa in låtarna och bara vara med på framträdandena.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också! Vi repar framför allt på måndagskvällar men olika veckodagar kan diskuteras utifrån vad som passar gruppen och körledaren. Alla är välkomna!

Var med på vår mejllista, anmäl dig här och ställ dina frågor om kören!
Skicka ett mejl till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista så svarar vi på frågor och mejlar när något nytt är på gång!
Vi är ganska många på maillistan, men vi behöver bli fler och framför allt fler aktiva!

Våra repetitioner och evenemang under våren 2022: Tid 19:00 – 20:45 om inget annat anges
Måndag 14/2 egen regi med Karin Pleijel körledare och Martin E. klaviaturkomp. 
Måndag 21/2 sångpedagog Wojciech Gluch (W)
Måndag 28/2 W
Måndag 7/3
Måndag 14/3 W
Måndag 21/3 W
         FREDAG 25/3 Global Klimatmanifestation på Gustav Adolfs torg (FFF)
Måndag 4/4 W
Måndag 11/4 W
     Påsk
Måndag 2/5 W
Måndag 9/5
Måndag 16/5
Måndag 23/5 W
Måndag 30/5  Avslutning för terminen

Höstens körträningstillfällen 2022 startar måndag den 22/8 (Obs, tidigare än först planerat) Tid 19:00 – 20:45 om inget annat anges. 

Lokal:
Vår lokal ligger i Kulturhuset Falken, Falkgatan 7 (nära Redbergsplatsen). 

Våra låtar:
Noter, texter och inspelade stämmor till våra låtar hittar du här. Hittills har vi sjungit de här låtarna: Washington (Annika Norlin), People gonna rise like the water (traditionell), After the goldrush (Neil Young), En stund på jorden (Laleh), The climate song (traditionell), The seed (Aurora Aksnes), Ge en sol (Ted Gärdestad). Framtiden/Mandela, Mandela (med ny klimattext!).

Avgifter
För att kunna betala arvode till vår körledare har vi deltagaravgifter.
För ungdomar under 25 år är det helt gratis och det är gratis för alla med en prova-på-repetition.  All info om repetitionsavgifterna finns här.

Körens klimatbudskap
Lyssna på vetenskapen!
Följ Parisavtalet!
Håll global uppvärmning under 1,5°C (jämfört med förindustriell nivå)!
Vetenskapen talar om för oss hur mycket växthusgasutsläppen måste minskas för att vi ska undgå en katastrofal uppvärmning. Om vi i Sverige ska kunna kräva att andra länder ska minska sina utsläpp måste vi själva uppfylla vår del av Parisavtalet. Vi har samma budskap som Fridays For Future*    https://fridaysforfuture.se/faq/

Våra framträdanden
Vi har gjort flera framträdanden på Climate Day manifestationer (Fridays For Futures, FFF) på Gustaf Adolfs torg, vid Naturskyddsföreningens arrangemang, på Göteborgsoperans lilla scen (Hållbarhetsveckan), vid Win-win Future (ett ungdomsarrangemang på Frilagret) och på Chalmers Konferenscentrum (inför COP25 anordnad av Ekocentrum och Johanneberg Science Park).

Kulturförening
Göteborgs Klimatkör är en kulturförening. Stadgar och andra föreningsdokument finns här.

Välkommen att kontakta oss klimatkor@klimatsamling.se