Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så mycket tid att lägga på repetitioner. Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi ska sjunga finns att ladda ned. Så om du är van körsångare kan du repa in låtarna själv och bara vara med på framträdanden.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också! Vi har öppna repetitioner, alla är välkomna och vi repar på olika veckodagar för att fler ska hitta en tid som passar. Och om du inte har sjungit så mycket förut och vill repa mycket så finns det många tillfällen.

Datum för våra öppna repetitioner:
Måndag 26/8
Fredag 13/9
Onsdag 18/9
Torsdag 26/9
Torsdag 10/10
Söndag 27/10
Onsdag 13 nov
Tisdag 19 nov
Måndag 25 nov
Tisdag 3 dec
Alla repetitioner är kl 18-19.30 på Kulturhuset Falken, Falkgatan 7, nära Redbergsplatsen.

Framträdanden i höst:
Vårt nästa framträdande blir 29/11 på ett stort klimatevent inför COP-mötet i Madrid. Det är på Chalmers och det är ett samarbete med Ekocentrum. Tidigare under hösten har vi sjungit på Global Strike For Future på Gustaf Adolfs torg 27/9, på Naturskyddsföreningens event i Slottsskogen 28/9 och på Hållbarhetsveckan på Göteborgsoperan 30/10.

Var med på vår maillista!
Skicka ett mail till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!
Vi är ganska många redan (över 100 på maillistan), men vi vill gärna bli fler!

Våra låtar:
Noter, texter och inspelade stämmor till våra låtar hittar du här. Vi sjunger låtarna: After the Gold Rush (Neil Young), People Gonna Rise Like the Water (traditionell), The Climate Song (traditionell), En stund på jorden (Laleh) och Washington (Annika Norlin).

Bakgrund:
Kören startade i februari 2019 och under första halvåret hade vi åtta öppna repetitioner och två framträdanden: den 15 mars när Fridays For Future* anordnade en global kör-fredag (Choirs For Future) och den 24 maj när det var Global Strike For Future. Båda gångerna utomhus på Gustaf Adolfs torg. Vi har tillgång till en bra scen och ett bra PA (förstärkaranläggning).

*Fridays For Future är rörelsen som startade med Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet och sedan har ju FFF spridit sig ut i världen. I Göteborg samlas människor varje fredag kl 15 – 17 på Gustav Adolfs torg med FFF för att visa att vi måste stoppa förstörelsen av vårt klimat.

Kontakt: klimatkor@klimatsamling.se
Skriv upp dig på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!