Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så stor erfarenhet eller om du är van körsångare men inte har så mycket tid att lägga på repetitioner. Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi sjunger finns på nätet ( här ). Man tränar själv utifrån sina behov mellan körtillfällena och de som är vana körsångare kan repa in låtarna och bara vara med på framträdandena.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också. Vi repar nu på torsdagskvällar men andra veckodagar kan diskuteras för ny period utifrån vad som passar gruppen och körledaren.

Var med på vår mejllista, anmäl dig här och ställ dina frågor om kören!
Skicka ett mejl till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista så svarar vi på frågor och mejlar när något nytt är på gång. Vi är ganska många på mejllistan, men vi behöver bli fler och framför allt fler aktiva.

Du är välkommen!

Vi återkommer om repetitionstider hösten 2024.

Lokal:
Vår lokal ligger i Kulturhuset Falken, Falkgatan 7 (ca 5 minuters gångväg från Redbergsplatsen). Kontakta oss innan via mejl och få tillgång till kod för att säkert komma in i huset!   Mejla klimatkor@klimatsamling.se

Våra låtar:
Noter, texter och inspelade stämmor till våra låtar hittar du här. Hittills har vi sjungit de här låtarna: Washington (Annika Norlin), People gonna rise like the water (traditionell), After the goldrush (Neil Young), En stund på jorden (Laleh), The Climate Song (traditionell), The Seed (Aurora Aksnes), Ge en sol (Ted Gärdestad). Framtiden/Mandela, Mandela (med ny klimattext!), Välfärdsresan (Carl-Axel Dominique och Ann-Margret Dahlquist-Ljungberg), Blackbird (Beatles) och några till.

Avgifter:
För att kunna betala arvode till vår körledare har vi deltagaravgifter.
För ungdomar under 25 år är det helt gratis och det är gratis för alla med en prova-på-repetition.  All info om repetitionsavgifterna finns här.

Körens klimatbudskap:
Lyssna på vetenskapen!
Följ Parisavtalet!
Håll global uppvärmning under 1,5°C (jämfört med förindustriell nivå)!
Vetenskapen talar om för oss hur mycket växthusgasutsläppen måste minskas för att vi ska undgå en katastrofal uppvärmning. Om vi i Sverige ska kunna kräva att andra länder ska minska sina utsläpp måste vi själva uppfylla vår del av Parisavtalet. Vi har samma budskap som Fridays For Future*    https://fridaysforfuture.se/faq/

Våra framträdanden
Vi har gjort flera framträdanden på Climate Day manifestationer (Fridays For Futures, FFF) på Gustaf Adolfs torg, vid Naturskyddsföreningens arrangemang, på Göteborgsoperans lilla scen (Hållbarhetsveckan), vid Win-win Future (ett ungdomsarrangemang på Frilagret) och på Chalmers Konferenscentrum (inför COP25 anordnad av Ekocentrum och Johanneberg Science Park).

Kulturförening
Göteborgs Klimatkör är en kulturförening. Stadgar och andra föreningsdokument finns här.

Välkommen att kontakta oss klimatkor@klimatsamling.se