Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så mycket tid att lägga på repetitioner. Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi ska sjunga finns att ladda ned. Så om du är van körsångare kan du repa in låtarna själv och bara vara med på framträdanden.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också! Vi har öppna repetitioner, alla är välkomna och vi repar på olika veckodagar för att fler ska hitta en tid som passar. Och om du inte har sjungit så mycket förut och vill repa mycket så finns det många tillfällen.

Datum för våra öppna repetitioner:
Måndag 26/8
Onsdag 4/9
Onsdag 18/9
Torsdag 26/9
Torsdag 10/10
Söndag 27/10
(fler datum kommer senare)
Alla repetitioner blir kl 18-20.30 på Kulturhuset Falken, Falkgatan 7, nära Redbergsplatsen (utom söndag 27/10 som blir 13-15).

Framträdanden i höst:
I höst ska vi sjunga på bland annat Global Strike For Future på Gustaf Adolfs torg 20/9, på Hållbarhetsveckan på Göteborgsoperan 30/10 och på ett stort klimatevent på Chalmers 29/11.

Var med på vår maillista!
Skicka ett mail till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!
Vi är ganska många redan (över 80 på maillistan), men vi vill gärna bli fler!

Våra låtar:
Washington (av Annika Norlin), After the goldrush (av Neil Young) och People gonna rise like the water (traditionell) hittar duhär. The climate song (traditionell) hittar du här.

Bakgrund:
Kören startade i februari 2019. Vi har haft åtta öppna repetitioner och två framträdanden: den 15 mars när Fridays For Future* anordnade en global kör-fredag (Choirs For Future) och den 24 maj när det var Global Strike For Future. Båda gångerna utomhus på Gustaf Adolfs torg. Vi har tillgång till en bra scen och ett bra PA (förstärkaranläggning).

*Fridays For Future är rörelsen som startade med Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet och sedan har ju FFF spridit sig ut i världen. I Göteborg samlas människor varje fredag kl 15 – 17 på Gustav Adolfs torg med FFF för att visa att vi måste stoppa förstörelsen av vårt klimat.

Kontakt: klimatkor@klimatsamling.se
Skriv upp dig på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!