Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så mycket tid att lägga på repetitioner! Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi ska sjunga finns på nätet ( här ), så om du är van körsångare kan du repa in låtarna själv och bara vara med på framträdandena.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också! Vi repar på olika veckodagar för att fler ska hitta en tid som passar. Alla är välkomna!

LÄGET JUST NU (uppdaterat 2021-03-27)
Alla repetitioner från och med den 17 mars 2020 är inställda på grund av covid-19-pandemin. I augusti och december diskuterade vi läget och beslutade att låta körverksamheten vila under resten av 2020 och början av 2021. Vi följer förstås utvecklingen och uppdaterar sidan om förutsättningarna ändras, men troligen kommer det inte att bli några repetitioner eller framträdanden under vårterminen 2021. Till hösten 2021 hoppas vi att vi kan starta igen.

Var med på vår mejllista!
Skicka ett mejl till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!
Vi är ganska många redan (över 120 på maillistan), men vi vill gärna bli fler!

Våra repetitioner våren 2020:
Tisdag 21 jan
Onsdag 29 jan
Torsdag 13 febr
Måndag 24 febr
Onsdag 4 mars
Tisdag 17 mars INSTÄLLT
Onsdag 8 april INSTÄLLT
Tisdag 21 april INSTÄLLT
Torsdag 23 april INSTÄLLT
Torsdag 14 maj INSTÄLLT
Onsdag 20 maj INSTÄLLT
Tisdag 26 maj INSTÄLLT
Lokal: Kulturhuset Falken, Falkgatan 7 (nära Redbergsplatsen). Huset har renoverats en längre tid och kommer att vara färdigt hösten 2021.
Tid: 18 – 19.45 med kort fikapaus i mitten.
I december 2019 hade vi en mycket rolig körträff (med prat, sång och knytis) hemma hos vår körledare.  Vi hoppades kunna ha något liknande under våren, men det har förstås också blivit inställt.

Våra låtar:
Noter, texter och inspelade stämmor till våra låtar hittar du här. Hittills har vi sjungit de här låtarna: Washington (Annika Norlin), People gonna rise like the water (traditionell), After the goldrush (Neil Young), En stund på jorden (Laleh), The climate song (traditionell), The seed (Aurora Aksnes).
Här finns också en ljudinspelning från en mycket trevlig repetition på Musikhögskolan 2019. Då hade vi också flera musiker med och det var riktigt bra tryck.

Avgifter
Vi betalar ett litet arvode till vår körledare och och därför har vi deltagaravgifter. Men för ungdomar under 25 år är det helt gratis! Om man är över 25 år får man en gratis prova-på-repetition och det är gratis att vara med på generalrepetitioner och framträdanden. För övriga repetitioner tar vi alltså en avgift. All info om repetitionsavgifterna finns här.

Körens klimatbudskap
Lyssna på vetenskapen!
Följ Parisavtalet!
Håll global uppvärmning under 1,5°C!
Vetenskapen talar om för oss hur mycket växthusgasutsläppen måste minskas för att vi ska undgå en katastrofal uppvärmning. Om vi i Sverige ska kunna kräva att andra länder ska minska sina utsläpp måste vi själva uppfylla vår del av Parisavtalet. Vi har samma budskap som Fridays For Future* https://fridaysforfuture.se/faq/

Våra framträdanden
Vi framträder ofta i klimatsammanhang, men vi sjunger också gärna för publik som inte är så klimatengagerad ännu. Under våren 2020 har vi inplanerade framträdanden den 24 april i Nordstan på Vetenskapsfestivalen och den 31 maj på Majornas Megaloppis.
Under 2019 har vi sjungit på tre stora Fridays For Future*-manifestationer på Gustaf Adolfs torg, på Naturskyddsföreningen Gbg:s 60-års jubileum i Slottskogen, på Göteborgsoperans lilla scen under Hållbarhetsveckan, på Win-win Future (ett ungdomsarrangemang på Frilagret) och på Chalmers Konferenscentrum (konferens inför COP25 ordnad av Ekocentrum och Johanneberg Science Park).

*Fridays For Future är rörelsen som startade med Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet och sedan har ju FFF spridit sig ut i världen. I Göteborg har människor samlats varje fredag kl 15 – 17 på Gustav Adolfs torg (under pandemin har antal deltagare förstås varit begränsat) med FFF för att visa att vi måste stoppa förstörelsen av vårt klimat. Några gånger varje år är det också samordnade, extra stora FFF-manifestationer över hela världen. manifestationerna brukar kallas Global Strike For Future.

Kulturförening
Göteborgs Klimatkör är en kulturförening. Stadgar och andra föreningsdokument finns här.

Kontakt: klimatkor@klimatsamling.se
Skriv upp dig på körens mejllista, så mejlar vi när något nytt är på gång!