Välkommen till Göteborgs Klimatkör!

Tycker du om att sjunga och bryr dig om klimatet? Du kan vara med i Göteborgs klimatkör även om du inte har så stor erfarenhet eller om du är van körsångare men inte har så mycket tid att lägga på repetitioner! Noter, texter och inspelade stämmor till låtarna som vi ska sjunga finns på nätet ( här ). Man tränar själv utifrån sina behov mellan körtillfällena och för de som är vana körsångare kan man repa in låtarna och bara vara med på framträdandena.
Men det är förstås mycket roligare att gå på repetitioner också! Vi repar på olika veckodagar för att fler ska hitta en tid som passar. Alla är välkomna!

LÄGET JUST NU (uppdaterat 2021-10-24)
Kören har nu startat upp igen efter det 1.5 år långa pandemiuppehållet (dock har en liten skara fortsatt att öva utomhus under denna tid). Än så länge är vi en något decimerad skara. Vi letar därför efter just DIG !

Var med på vår mejllista, anmäl dig här och ställ dina frågor om kören!
Skicka ett mejl till klimatkor@klimatsamling.se där du skriver att du vill vara med på körens mejllista så svarar vi på frågor och mejlar när något nytt är på gång!
Vi är ganska många redan på maillistan, men vi behöver bli fler och framför allt fler aktiva!

Våra repetitioner hösten 2021:
Lördag 4 september INSTÄLLT
Onsdag 8 sept
Onsdag 15 sept
Lördag  18 sept INSTÄLLT
Torsdag 23 Sept 19:00 OBS!

11/11 Torsdag 19:00 Körsång med körledare Wojciech Gluch
15/11 Måndag 19:00. Egen regi med Karin som körledare och Martin som ackompanjerar oss. 
25/11 Torsdag 19:00. Med Wojciech Gluch
29/11 Måndag 19:00. Egen regi med Karin och Martin
16/12 Torsdag 19:00. Avslutning – egen regi

Under december kommer vi att öva ytterligare en gång med Wojciech. 

Lokal:
Vår lokal ligger i Kulturhuset Falken, Falkgatan 7 (nära Redbergsplatsen). 

Våra låtar:
Noter, texter och inspelade stämmor till våra låtar hittar du här. Hittills har vi sjungit de här låtarna: Washington (Annika Norlin), People gonna rise like the water (traditionell), After the goldrush (Neil Young), En stund på jorden (Laleh), The climate song (traditionell), The seed (Aurora Aksnes), Ge en sol (Ted Gärdestad), Framtiden/Mandela, Mandela (med ny klimattext!).

Avgifter
Vi betalar ett litet arvode till vår körledare och och därför har vi deltagaravgifter.
Under den förkortade höstterminen 2021 halveras terminsavgiften (200 kr)!  
För ungdomar under 25 år är det helt gratis! Om man är över 25 år får man en gratis prova-på-repetition och det är gratis att vara med på generalrepetitioner och framträdanden. För övriga repetitioner tar vi alltså en avgift. All info om repetitionsavgifterna finns här.

Körens klimatbudskap
Lyssna på vetenskapen!
Följ Parisavtalet!
Håll global uppvärmning under 1,5°C (jämfört med förindustriell nivå)!
Vetenskapen talar om för oss hur mycket växthusgasutsläppen måste minskas för att vi ska undgå en katastrofal uppvärmning. Om vi i Sverige ska kunna kräva att andra länder ska minska sina utsläpp måste vi själva uppfylla vår del av Parisavtalet. Vi har samma budskap som Fridays For Future*    https://fridaysforfuture.se/faq/

Våra framträdanden
På Climate Day den 24/9 sjöng vi på Fridays For Future*-manifestationen på Gustaf Adolfs torg.
Året innan pandemin 2019, sjöng vi på tre stora Fridays For Future*-manifestationer, på Naturskyddsföreningen Gbg:s 60-års jubileum i Slottskogen, på Göteborgsoperans lilla scen under Hållbarhetsveckan, på Win-win Future (ett ungdomsarrangemang på Frilagret) och på Chalmers Konferenscentrum (konferens inför COP25 ordnad av Ekocentrum och Johanneberg Science Park).

*Fridays For Future är rörelsen som startade med Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet och sedan har ju FFF spridit sig ut i världen. I Göteborg har människor samlats varje fredag kl 15 – 17 på Gustav Adolfs torg (under pandemin har antal deltagare förstås varit begränsat) med FFF för att visa att vi måste stoppa förstörelsen av vårt klimat. Några gånger varje år är det också samordnade, extra stora FFF-manifestationer över hela världen. manifestationerna brukar kallas Global Strike For Future.

Kulturförening
Göteborgs Klimatkör är en kulturförening. Stadgar och andra föreningsdokument finns här.

Välkommen att kontakta oss klimatkor@klimatsamling.se