Var när hur?
Ordning och reda
Paroller och plakat
Funktionärer
Gör det till en fest!
Gör det STORT!

 

Var när hur?

Vi börjar samlas på Gustav Adolfs Torg klockan 13.00. Alla måste inte komma då, men vi kommer att ha en ”förfest” med körsång, slagverksmusik, kaffe m.m. under timmen innan avmarsch 14.00.

Klockan 14.00 avgår demonstrationståget mot Götaplatsen. Vi kommer att gå Östra Hamngatan – Kungsportsplatsen – Avenyn fram till korsningen med Engelbrektsgatan. På grund av vägarbeten måste vi svänga av där mot vänster ner till Södra Vägen och följa den fram till Berzeliigatan. Sen går vi Berzeliigatan den sista biten upp mot Götaplatsen (se kartan). Ändringar kan dock tillkomma i sista stund. Funktionärerna på plats är de som har den mest uppdaterade informationen – följ deras anvisningar.

Karta demoväg

Klockan 15 börjar framträdandena på scenen på Götaplatsen. Programmet för dessa hittar du här.
Tillbaka

 

Ordning och reda

Det är fritt fram för alla stödjande organisationer att vifta med sina fanor och banderoller hur mycket de vill. Detta uppmuntras varmt. Medlemmar av politiska partier är givetvis också hjärtligt välkomna, men vänligen respektera vår enkla regel: inga partisymboler av något slag på manifestationen. Vi är partipolitiskt helt fristående och vill inte att det ska finnas minsta tvivel om det. Vi har heller inga politiska partier som stödjare. Företagsloggor och annat som har reklamkaraktär undanber vi oss också bestämt.

Gör gärna egna plakat, men om du vill hitta på egna paroller vill vi att de ska hålla sig inom ramen för det som sägs i vårt upprop. Det kan låta snävt men vi har bortåt 30 organisationer som givit oss sitt skriftliga stöd på basen av just uppropet och vi vill inte att någon ska känna sig kuppad. Är du osäker så mejla till oss och fråga. Vi, som har jobbat i ett års tid med att rekrytera stödjare och mobilisera deltagare till denna dag, hoppas och tror på ditt samarbete.

Vår önskan är också att manifestationen ska vara så bred och inklusiv och välkomnande som möjligt. Alla som har en oro för klimathotet och vill se en hållbar klimatpolitik ska känna att den här manifestationen är något för dem. Hjälp oss att få alla att känna sig välkomna även om de inte ser ut, bär sig åt eller har samma politiska/ideologiska/religiösa hemvist som du själv.
Tillbaka

 

Paroller och plakat

Här är våra officiella paroller:

Tillsammans för klimatet! (huvudparoll)

Ta ansvar – Gå före!

Klimaträttvisa!

Fossilfritt 2030!

100% förnybart!

Håll Göteborg över ytan!

Vi tillverkar plakat och banderoller med dessa paroller på som vi delar ut på manifestationen. Vill du göra egna skyltar med samma innehåll är det jättevälkommet. Anvisningar för andra paroller, se ovan.
Tillbaka

 

Funktionärer

Vill du göra en superviktig men inte särskilt krävande insats för vår manifestation? Då ska du anmäla dig som funktionär. Vi måste ha ett visst antal funktionärer (beroende på antalet deltagare) för att kunna uppfylla villkoren i vårt demonstrationstillstånd.

Att vara demonstrationsfunktionär är inte svårt, utan i stora drag handlar det om att hjälpa till med att ställa upp demonstrationståget innan avgång och att sedan följa tåget under förflyttningen från Gustav Adolfs torg till Götaplatsen. Demonstrationsfunktionären bär en väst som delas ut på plats och tar sedan emot instruktioner från oss.

Anmäl dig som funktionär – varför inte tillsammans med ett par kompisar, då blir det ännu lättare. Mejla anmälan till info@klimatsamling.se.
Tillbaka

 

Gör det till en fest!

Det är lätt att bli dyster när man tänker på klimathotet – men desto större anledning att glädjas åt vår manifestation! Vi tycker att det ska vara fritt fram för festliga och iögonfallande inslag.  Är ni ett gäng som vill gå i tåget i dykardräkter och snorkel? Klä ut er till smältande isberg? Till solpaneler? Bjuda på Vattenfallsk ”brunkål”? Go for it! Vi kommer att försöka se till att ni får utrymme att synas.

Spåna gärna med några kompisar om hur just ni kan bidra till en festlig och iögonfallande manifestation. Ni kanske vill sjunga en sång tillsammans som vi andra kan stämma in i. Två låtar som kommit på förslag är Lalehs Goliat och den belgiska ”Climate Song”, men ni kanske har en bättre idé själva. Om det är många olika sånggrupper så kan det vara bra att de sprids ut längs tåget. Tala gärna med oss, eller mejla, så kan vi försöka se till att sånggrupperna har ett visst avstånd, så att de inte stör varandra.

Men detta är naturligtvis bara för dem som är hågade. Viktigast av allt är att du själv kommer och är med på manifestationen som den du är!
Tillbaka

 

 

Gör det STORT!

Strålkastarljuset är på. Detta är ett unikt tillfälle för klimatopinionen att synas. Parismötet, den globala samordningen av manifestationer den 29/11, och nu senast segern över Keystone XL… vi måste ta den här historiska chansen att visa att vi är jättemånga. Hjälp till genom att sprida ordet om manifestationen i alla dina nätverk, i ditt grannskap och på din arbetsplats/skola.

Dela evenemanget: https://www.facebook.com/events/993591353997256/

Sätt upp vår affisch – ”crowdvertisa” och skriv ut vår affisch-pdf själv, eller hämta på våra distributionsställen. Välj gärna ställen där affischen får sitta uppe ett tag – på de kommunala affischpelarna utomhus råder djungelns lag.

Sprid våra flyers – har du möjlighet att skära till A6 själv så kan du skriva ut denna pdf, annars hämtar du färdiga på våra distributionsställen.

Tala om det – berätta om manifestationen på din idrottsklubb, danskurs, syjunta… slå er ihop om att gå med och värva fler. Kommer du på egna geniala sätt att sprida, berätta för oss!
Tillbaka

 

 

Distributionsställen: 

Ekocentrum, Aschebergsgatan 44. Öppettider och karta

Studiefrämjandets expedition, Falkgatan 7. Öppet ca 9-17 (lunchstängt 12-13).